Appeltaart van Agnes

Appeltaart van Agnes

Ingrediënten

  • 450 gram tarwebloem
  • 250 gram roomboter
  • 175 gram suiker
  • Theelepel zout
  • 2 eieren

Ingrediënten voor de vulling

  • 1 kg appels
  • 100 gram suiker
  • 100 gram rozijnen
  • Theelepel kaneel

Bereiding

Snij de boter koud in kleine stukjes. En meng dit met bloem, suiker, zout en eieren, tot een mooi samenhangend deeg. Maak er een bol van en leg dit weg in de koelkast.

Schil nu de appels en snij deze in schijfjes of blokjes. Meng de appels met de suiker, rozijnen en kaneel.

Vet een springvorm in en bekleed dit met 2/3 van het deeg. Doe appelmengsel erin en bekleed af met een raster van deeg. Voor een mooie glans kun je een beetje ei gebruiken en het hiermee insmeren. 

Plaats de taart in een voorverwarmde oven van ca. 160 graden. En bak deze in ca. 60 minuten gaar.

Extra tips

✅ De springvorm is ook te verkrijgen in de webshop
✅ Je kunt eindeloos variëren met de appeltaart. 
✅ Smeer de bodem eens in met wat gustard pudding of jam
✅ Vervang de rozijnen eens voor cranberries

Reacties (0)

Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!

Laat een opmerking achter

Let op: reacties moeten goedgekeurd worden voordat ze gepubliceerd worden