Rineke Dijkinga: "Dit vind ik zo leuk: op een feestdag ontbijten met taart. Met eentje die je binnen 15 minuten klaar hebt, een feestje is voor je (darm)gezondheid en de ingrediënten deels ook nog eens van duurzame kleine boeren uit Nederland afkomstig zijn. Dan kan de dag bijna niet mooier beginnen, vind ik."
Ingrediënten
- 200-225 MOOIE Start Muesli
- 80 gram fijngeraspte wortel
- 80 gram kokosolie of roomboter (au bain-marie laten smelten)
- 20-30 gram oerzoet (of 100 gram banaan: ook een bron van resistent zetmeel!)
- Naar behoefte wat vanillepoeder, kardemom, kaneel wat citrusrasp etc.
Bereiding
Blender de helft van de muesli wat fijner in een keukenmachine. Meng dan de andere helft van de muesli erdoor. (Uiteraard kun je ook alle muesli fijnblenderen als je dat wenst). Spatel dan ook het eventuele lijnzaad (zie bij *) erdoor en vervolgens de gesmolten boter/kokosolie, de wortel en eventueel de banaan of het oerzoet. Verdeel het mengsel over een taartvorm (bijvoorkeur met een afneembare rand of een uitneembare bodem). Gebruik eventueel bakpapier onder de bodem. Verdeel het mengsel egaal over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet het in de koelkast. Na circa 15 minuten is je bodem opgestijfd en kun je de topping erover doen.
Dit is een recept van Rineke Dijkinga. Zie ideeën voor toppings of andere ‘taartbodems zonder oven’ in het recept op Rineke's website.
Reacties (0)
Er zijn geen reacties voor dit artikel. Wees de eerste die een bericht achterlaat!